Kerstconcert ‘Gaudete in Domino’

Sint-Kwintenskerk Leuven, zondag 18 december om 17u.

gaudete in dominoDe kersttijd heeft vele barokcomponisten geïnspireerd tot feestelijke, groots bezette werken. Als u zich in de donkerste dagen van het jaar wilt verwarmen aan een klassiek concert, is de kans dan ook groot dat u bijvoorbeeld bij het Weihnachtsoratorium van Bach uitkomt. Maar in de barok werden ook veel prachtige kleinere koorwerken met basso continuo geschreven ter ere van Kerstmis.

Cappella Concinite brengt voor u enkele van die vreugdevolle advents- en kerstliederen van onder meer Schütz, Charpentier, Lully en Vierdanck. Daarnaast voert het koor een liedcyclus van Miklós Kocsár uit. Hij vond inspiratie in de gregoriaanse intredegezangen van de vier adventszondagen.

Concinite krijgt tijdens het concert het gezelschap van een barokensemble. U hoort de muzikanten als basso continuo bij de liederen, maar ook in enkele sonates van Marcin Mielczewski, een Poolse barokcomponist.

Barokensemble: Koen G.J. Vlaeyen (orgel), Christine Lejeune (viola da gamba), Hesia Chudzik en Anita Romanova (barokviool)