Cantata for Lent (met mannenkoor Terpander)

Gezangen voor de Goede Week

De voorverkoop van dit concert is afgesloten. Er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de kassa aan de prijs van 25 euro.

Doorheen de muziekgeschiedenis werd prachtige (koor)muziek voor de passietijd geschreven. Denk maar aan de wereldberoemde passies van Johann Sebastian Bach. Maar wist u dat er ook recente mooie passiemuziek bestaat uit eigen land? In dit concert brengen mannenkoor Terpander en vrouwenkoor Cappella Concinite koormuziek rond de thematiek van de Goede week (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag). Naast het centrale werk ‘Cantata for Lent II’ van Ludo Claesen, brengen de twee koren een eigen selectie van liederen. Terpander zingt werken van Bikkembergs, Schroyens, Van Nuffel en van Steenberge en Cappella Concinite van Brahms, Goemanne, Liszt, Pergolesi e.a. De koren worden hierbij begeleid door orgel, strijkkwintet, (alt)hobo en fluit.

U kan dit concert bijwonen op zaterdag 25 maart 2023 om 20 uur in de Sint-Kwintenskerk in Leuven. Van harte welkom!

Leiding: Ludo Claesen en Koen Vits

(Alt)hobo: Nele Joosen – Fluit: Steven De Baecke – Orgel: Joris Ceoen

Strijkkwintet: Andreas Moulin (viool), Chika Sasaki (viool), Marjan Bosmans (altviool), (cello), Karen Van Humbeeck (contrabas)

Een kansentarief met 80% korting op de basisprijs is beschikbaar voor UiTPAS-houders uit het Leuvense die daar recht op hebben. Houders van een Uitpas regio Leuven kunnen hun ticket reserveren door een mail te sturen naar: info@terpander.be

Met steun van Koor en Stem Vlaams-Brabant