Op bezoek bij Nordlys in Kopenhagen

KopenhagenNaar aanleiding van ‘It’s oh so choir’ georganiseerd door Koor en Stem, was het Deense vrouwenkoor Nordlys in 2010 te gast bij Cappella Concinite. We concerteerden samen in Flagey in Brussel en in de Leuvense Sint-Kwintenskerk tijdens het concert ‘Kvinde Double’.

In september 2011 volgde een tegenbezoek. Ludo Claesen en het Leuvense vrouwenkoor konden er in Kopenhagen proeven van de Deense gastvrijheid en stonden oog in oog met Hans Christian Andersen.

Voor sommigen kende het bezoek een onvergetelijke start , waarbij het belang van een goede ademhaling duidelijk werd: drie kwartier ‘zonnen’ in een defecte, glazen metrolift die vast was komen te zitten tussen 2 verdiepingen.

Het was het startschot voor een boeiend koorweekend. Reeds de eerste avond werd Concinite verwend met een overheerlijk buffet en een initiatie Deense volksdans. De toon was gezet: de Deense dames hadden aan alles gedacht. Een boottocht in het kleurrijke Nyhavn of gezellig flaneren in het autovrije Stroget? Zelfs voor een bezoek aan de vrijstaat Christianshavn, waar alles kan en mag, werd gezorgd. Heel wat toeristen zouden enthousiast zijn over dit sociaal experiment? Dat was buiten Concinite gerekend…

Muzikaal hoogtepunt was het concert in de Glyptotek en de Kastrup Kirche waarbij de Denen konden kennismaken met muziek van o.m. Vic Nees, Paul Steegmans en Pieterjan De Meulder. Als gemeenschappelijk slotlied stond Eternity van Michael Bojesen geprogrammeerd.

Bekijk hier de foto’s van ons bezoek aan Kopenhagen.