Hooglied in Zang en Zand

De voorverkoop is afgesloten maar er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de kassa (25 euro).

Cappella Concinite brengt samen met het Leuvense mannenkoor Terpander o.l.v. Koen Vits en de Genkse zandkunstenaar Immanuel Boie het hooglied, het “lied der liederen” tot leven. Componist Sybrand Maertens creëerde een buitengewoon klankdecor op basis van orgel met vele oosterse klanken. Live wordt dit aangevuld met trombone (Jorge Otero), elektrische gitaar (Sascha Heims), sopraan Noriko Yakushiji (de bruid), orgel (Stan van Rompay) en een Joodse Sjofar (ramshoorn).

Dr. Oktaaf Boie, taalkundige en vader van Immanuel, heeft de antieke teksten bewerkt en herschikt onder ‘geloof, hoop en liefde’. Immanuel, ook De Zanderling genoemd, strooit fijn droog zilverzand op een lichtbak en tekent hierin met zijn vingers, volledig in harmonie met de muziek en de teksten.  Dit wonderlijke proces wordt simultaan geprojecteerd op een groot scherm tussen enerzijds het mannenkoor, anderzijds het vrouwenkoor. Met beelden van zand brengen we een onvergetelijke ode aan de liefde!

U kan dit concert bijwonen op zaterdag 11 juni om 20 uur in Genk (Kerk O.L.V. van Fatima, Bret-Gelieren) en op zaterdag 18 juni om 20 uur in de O.L.V. van Troostkerk in Heverlee o.l.v. Koen Vits.

  • Ticketprijzen: € 20 (voorverkoop), € 25 (aan de kassa)
  • Deadline voorverkoop: 8 juni 2022. Tickets gereserveerd in voorverkoop dienen ook op voorhand betaald te worden om te kunnen genieten van het VVK-tarief.

Het concert in Genk is verbonden aan Rap Op Stap. Een sociaal tarief van 50% van de VVK-prijs is verkrijgbaar (voor wie daar recht op heeft) bij Rap Op Stap Limburg via Horizont vzw en Playitloud vzw.

Het concert in Leuven is verbonden aan UiTPAS regio Leuven. Een kansentarief met 80% korting op de basisprijs is beschikbaar voor UiTPAS-houders uit het Leuvense die daar recht op hebben.

Met steun van Koor en Stem, de stad Leuven, de stad Genk, ECRU (Geeft kleur aan cultuur) en Vlaanderen (Verbeelding werkt) en DVV Verzekeringen.