Benefietconcert met jachthoornensemble (en receptie)

Benefietconcert brengt 10 516 euro op voor twee KU Leuvenfondsen

Op de foto met de cheque ziet u v.l.n.r. prof. dr. Diethard Monbaliu, Pieter Broeckaert, Martina Huysmans, Kristien Minner, Wim Luyckx, Annemie Frederickx en prof. dr. Pieter Gillard (foto: Dieter Vanhauw)

Na de jarenlange traditie van de jachthoornmissen in de Sint-Kwintenskerk, brengen we samen met jachthoornensemble Le Val d’en Haut en organist Joris Ceoen een benefietconcert ten voordele van Hippo & Friends type 1 diabetesfonds en Transplantoux. De presentatie wordt verzorgd door Katelijne Boon.

Op het programma staan ingetogen liederen  voor de adventsperiode, afgewisseld met feestelijke muziek uit het jachtseizoen. Op het koorprogramma staat muziek van Gjeilo, Gounod, Palestrina, Rheinberger, Tas e.a. We brengen ook het Sint-Hubertuslied in een bewerking  van Ludo Claesen voor vrouwenkoor, jachthoornensemble en orgel.

U kon dit concert bijwonen op zondag 11 december 2022 om 10.30 uur in de Boodschapkapel, Heilig Hartinstituut, Naamsesteenweg 355 in Heverlee. Na het concert kon men ook de receptie bijwonen ten voordele van beide fondsen.

In samenwerking met VZW Cultureel Erfgoed Annuntiaten Heverlee